Restauracja Forma w Białymstoku to kulinarna przystań w miejscu, które jest sercem kultury w północno-wschodniej Polsce. To miejsce dla osób, które cenią poznawanie nowych smaków i wysoką jakość produktów. To także azyl dla tych, którzy chcą się schować przed pędzącym wokół światem i zasmakować rozkoszy podniebienia.

Po polsku, staropolsku i nowocześnie

W restauracji dominuje nowoczesna kuchnia polska. Sezonowa i tworzona z lokalnych produktów. W karcie są dania z różnych typów mięs: wołowiny, wieprzowiny, ryb; ale Forma to też dziczyzna czy kaczki i gęsi.

Dania dla dzieci, wegan, czy osób na diecie bezglutenowej przygotowywane są spoza karty i na bieżąco.

Krótka karta menu, by wszystko było świeże. Specjalność – kuchnia polska, ale w nowoczesnej interpretacji. Z temperamentem, wierna ideom slow food.

Alkohole to tzw. półka wysoka. Królem jest japońska whisky Yamazaki, uznana za najlepszą na świecie. Znajdą u nas coś dla siebie miłośnicy koniaków, brandy i win z różnych zakątków świata. Za barem pracują fachowcy, którzy bez problemu skomponują nam kolorowy koktajl.

Do Formy na lunch, na kolację, na bankiet

Przestrzeń Formy to idealne miejsce na biznes lunch, rodzinny obiad czy popołudniową kawę z przyjaciółmi. Gościmy też targi, firmowe bankiety czy przyjęcia rodzinne i okolicznościowe uroczystości.

Mimo że restauracja Forma to nowość na białostockim rynku gastronomicznym, to tworzą ją spraawdzeni ludzie, których wiedza i umiejętności wywodzą się z renomowanego Dworu Czarneckiego.