Menu Walentynkowe 2020
Od 14 do 16 lutego serwujemy wyjątkowe dania, które powstały specjalnie z myślą o Święcie Zakochanych.
Przyjemna atmosfera, pyszne dania, lampka wina, blask świec i długa rozmowa o miłości to składniki idealnej romantycznej kolacji we Dwoje.
Już dziś zaplanuj wyjątkowe chwile z ukochaną osobą i zarezerwuj stolik podczas Walentynkowego Weekendu w Restauracji Forma.
Menu Walentynkowe
Talerz zupy
- krem z topinambura z oliwą pietruszkową i chipsem z pęczaku 15 zł
Mały talerz
- tatar z przegrzebków i łososia z awokado i kolendrą podany z chipsem z topinambura, emulsją cytrynową, pianką z grapefruita i solirodem 35 zł
- pieczony filet z kaczki z musztardowcem podany na bagietce z masłem serdelowym, pesto z kolendry, orzecha włoskiego i peccorino 30 zł
- mozzarella di bufala z daktylami, selekcją pomidorów, olejem rzepakowym tłoczonym na zimno, chipsem z tapioki 27 zł
Duży talerz
- dorsz Skrei podany z puree z kalafiora, oliwą szczypiorkową, ziemniakiem lawendowym i skorzonerą 42 zł
- duszona biodrówka jagnięca w sosie własnym podana z krokietem z ziemniaków z ogniska i sałatą rzymską, kremem z buraka i fety 46 zł
Talerzyk na słodko
- tort Sachera 15 zł
- monoporcja pistacjowa podana z plastrem miodu, gąbką z młodego jęczmienia, płytką z amarantusa i czekolady 16 zł